A kezdet:

1994-ig édesanyánk (Áprily Éva) komoly, szűnni nem akaró allergiás és migrénes panaszokkal küszködött már hosszú évek óta. Ebben az évben ismerkedett meg az egészségügyi problémái miatt a Sunrider termékeivel, amit -már sok hasonló jellegű gyógymód után- kipróbált. Bízott abban, hogy ezek a szerek talán tényleg elmulasztják a kínzó fájdalmakat. Talán maga sem hitte még akkor, hogy az allergiája 5 nap alatt, a migrénes fájdalmai pedig másfél hónap alatt tűnnek el nyomtalanul. Olyannyira, hogy gyökereiben múltak el a tünetek, ami később bizonyosságot adott arra, hogy a termékek nem a tüneteket, hanem a probléma forrását szüntetik meg. Teltek-múltak a hetek, hónapok, édesanyánk pedig lelkesen beszélt arról mindenkinek, hogy milyen jól érzi magát a bőrében. Ha kérdezték, mégis mitől: ő szívélyesen mesélt ezen termékekről, amelyekről akkor még csak egy kevés tapasztalat szinten tudott bármit is mondani. Aki, ezen felbuzdulva, szerette volna kipróbálni ezeket a termékeket, elhozta nekik az akkori irodából.

A jövedelem:

Annak idején, a Fővárosi Bíróságon dolgozott előadóként, így távol állt Tőle minden nemű értékesítési, vállalkozói attitűd. Üzleti lehetőségként nem is gondolt a Sunriderre. Már csak azért sem mert a rendszerváltás utáni években Ő is azon csalódott emberek közé tartozott, akiket az első nagy Magyarországon hódító MLM-cég “bedarált” a gépezetébe. Az üzlet csak azután kezdte el érdekelni, miután észrevette, hogy azért, hogy szó szerint csak mesélt a termékek nagyszerű hatásairól, már-már többet keresett mint a közalkalmazotti állásával. Ekkor kért meg engem, a fiát, hogy nézzük meg közelebbről ezt a céget, mint potenciális pénzkereseti lehetőséget. Hiszen ha ilyen passzív hozzáállással egy havi középszintű fizetést adnak, mi történne akkor, ha ténylegesen ezzel foglalkoznánk?

A sejtéseink hamar beigazolódtak. A döntésünk után kerek hét hónappal elértük az első vezetői szintet, egyelőre még mindig csak másodállásban. Én a munkahelyemet (programozó voltam egy nagy cégnél) két éve eltelte után hagytam ott. Akkor már annyi jövedelem érkezett ebből az üzletből, hogy hosszú hónapokra való tartalékolással is vígan megéltünk volna. Közben a húgom is elérte azt a kort, hogy belekezdjen önállóan – illetve akkor már a párjával-az üzletbe, így már egy valódi családi vállalkozásként működtünk tovább.

Az eredmények:

Tündérmesének hangzik? Talán az is, hiszen az életünk a ’90-es évek közepétől gyökeresen megváltozott. Ami addig elérhetetlen volt, elérhetővé vált. Ami addig csak álmainkban létezett, azt a bőrünkön is megtapasztaltuk. Önálló lakása lett mindhármunknak Budapest egyik elegánsabb részén. Autókat vásároltunk, és olyan utazásokban volt részünk, amely a világ bármely pontján élő legtöbb embernek a mai napig csak puszta ábránd. Los Angeles, Hawaii, Szingapúr, Malajzia, New York, Földközi-tengeri luxus hajóutak, Kína… Még sorolhatnám számos európai város nevével a sort, mindezt ötcsillagos minőségben. Mindezek mellett a legnagyobb ajándék azonban az az új személyiség, akikké váltunk az üzletnek köszönhetően. Valamint az a rengeteg barát, munkatárs, akikkel egy szoros szövetséget alkotunk, jóban-rosszban, ahogyan egy házasságkötésnél is mondják: míg a halál el nem választ….

A jelen:

Az élet ugyanis a legnagyobb jólét közepette is néha kegyetlen: édesanyánk 2010 januárjában váratlanul elhunyt. A megrázkódtatások után, emelt fővel és büszkén vállaljuk ezt az örökséget a húgommal, Renátával. Bíztunk abban, hogy édesanyánkhoz méltó módon tudjuk továbbvinni emberek sokaságának azt az üzenetet, hogy életünk természetes velejárója az érzelmi és anyagi jólét. Ez illik emberi nagyságunkhoz, ezt mindannyian megérdemeljük ezen a bolygón. Ahogy a Sunrider alapítója, Chen doktor is mondja: “Merjünk nagyot álmodni!” Mi tudjuk, hogy sikerül.